10 μαγικές χρήσεις του πλυντηρίου των πιάτων σας

Σήμερα Κυριακή και βρήκα ευκαιρία που έλειπε η μικρή με τον μπαμπά της, να πλύνω τα παιχνίδια της. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να καθαρίσω τα πλαστικά ποτηράκια και γενικά το σετ που προσποιείται ότι μας μαγειρεύει και μας φτιάχνει τσάι μιας και αυτά βαζει συνηθως στο στομα. Και επειδή βαριόμουν να τα πλύνω ένα ένα όπως τα πραγματικά πιατα, έκανα αυτό που κάνω όταν βαριέμαι να πλύνω τα πιάτα!

Τα έβαλα στο πλυντήριο! Και όχι μόνο αυτά αλλά και τους κύβους και ότι άλλο πλαστικό βρήκα μπροστά μου! Όταν ανέβασα την φωτογραφία στο Facebook πολλές φίλες μου είπαν πως δεν το ειχαν σκεφτεί, και μου έδωσαν την ιδέα να ψάξω να βρώ και άλλα πράγματα που μπορεί να πλύνει κανείς στο πλυντήριο πιάτων:

1. Παιδικά παιχνίδια: Εννοούμε μόνο πλαστικά και προτιμούμε σύντομη πλύση σε χαμηλή θερμοκρασία
2. Τα πινέλα του μακιγιάζ μας! Τα τοποθετούμε στις ειδικές θήκες για τα μαχαιροπήρουνα και αφήνουμε το πλυντήριο να κανει τα μαγικά του!
3. Τα ράφια του ψυγείου. Αντί να περνάμε ώρες τρίβοντας υπολείμματα τροφών από τα ράφια του ψυγείου, που σχεδόν ποτέ δεν τα χωράει ο νεροχύτη, τα τοποθετούμε στις θήκες του πλυντηρίου για τα πιατα!
4. Αν τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει και δεν παίζουν πια με κύβους τότε μπορείτε να πλύνετε τα πλαστικά παιχνίδια ή παιχνίδια από καουτσούκ των κατοικίδιων σας.
5. Αθλητικά παπούτσια: Αντι στο πλυντήριο ρούχων(που μπορεί και να φθαρουν λόγω τριβής) βάλτε τα στο πλυντήριο πιάτων!
6.Φωτιστικα! Όλοι μας σχεδόν έχουμε κάποια φωτιστικά (συνήθως εξωτερικού χώρου) από γυαλί και μαζεύουν σκόνη και νεκρά έντομα. Μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων!
7. Εργαλεία καθαρισμού. Από το φτιαράκι που χρησιμοποιούμε στο σκούπισμα μέχρι και τα σφουγγάρια της κουζινας, όλα μπορούν όχι μόνο να πλυθούν αλλά και να απολυμανθούν!
8. Επιπλέον χώρος για να στραγγίζετε τα πιάτα! Αν έχετε ένα ακριβό σερβίτσιο και θέλετε να το πλύνετε στο χέρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εσωτερικό του πλυντηρίου των πιάτων σας για να αφήσετε τα πιάτα να στεγνώσουν φυσικα.
9. Ποιός έχει τον χρόνο να πλένει τα ψεύτικα διακοσμητικά λουλούδια στο χέρι; Κανείς! Ρίξτε τα και αυτά στο πλυντήριο πιάτων!
10. Αν τώρα καμία από τις πιο πάνω προτάσεις δεν σας έπεισε ώστε να βάλετε μπρος το πλυντήριο πιάτων σας, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απλά ως αποθηκευτικό χώρο!

Να θυμάστε πως το πλυντήριο πιάτων όχι μόνο καθαρίζει αλλά απομακρύνει και τα μικρόβια, και είναι καταπληκτική εναλλακτική λύση για την αποστείρωση των μπιμπερό!
 Αν φοβάστε πως κάτι μπορεί να φράξει κάποια σωλήνα τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά δίχτυα που χρησιμοποιούμε και στο πλυντήριο ρούχων.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS