Τα κρυφα οφελη ενος καθαρου και ταχτοποιημενου σπιτιου


Το να είσαι εργαζόμενη και ίσως και μητέρα δεν είναι και εύκολο. Ποσό μάλλον αν έχεις να διατηρήσεις ένα καθαρό σπίτι και να προγραμματίσεις και το βραδινό φαγητό. Πριν πετάξεις τη πετσέτα και πεις πως δεν αξίζει να κουραστείς άλλο για μερικά λερωμένα πιάτα, διάβασε τα γνωστά αλλά και ίσως λιγότερο γνωστά οφέλη του να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό και ταχτοποιημένο.




Υγεία: Μέσα σε ένα βρώμικο σπίτι τα μικρόβια και τα βακτηρίδια κάνουν κυριολεκτικά γιορτή με αποτέλεσμα να εμφανίζονται περισσότερες αρρώστιες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας σας, αλλά είναι και ένας από τους λόγους που μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία πιο χρόνιων παθήσεων όπως το άσθμα.

Λιγότεροι κίνδυνοι: Πέραν από το να περιορίσετε τα μικρόβια, ένα καθαρό και ταχτοποιημένο σπίτι δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για εσάς και την οικογένεια σας. Ιδιαίτερα για μικρά παιδιά που αρχίζουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Ηρεμία: Αρκετό είναι το άγχος που επικρατεί στην ζωή μας έξω από το σπίτι μας. Επιστρέφοντας σε ένα ταχτοποιημένο και καθαρό σπίτι μπορούμε να αποβάλουμε το άγχος της καθημερινότητας, χωρίς να έχουμε το επιπλέον άγχος της τακτοποίησης τους σπιτιού.

Μινιμαλισμός: Είναι η τάση της εποχής. Με το να έχουμε ένα ταχτοποιημένο σπίτι σημαίνει πως ξεφορτωνόμαστε την σαβούρα και  το σπίτι μας ακολουθεί αυτή την νέα τάση. Εφαρμοστέ τους κανόνες του μινιμαλισμού και στην ντουλάπα σας!

Χαρά: Μετά από μια μέρα που την παίρνω στην κουζίνα διαμορφώνοντας το μενού της εβδομάδας, φροντίζω πάντα να ταχτοποιώ τον χώρο μου πριν πάω για ύπνο. Τίποτα δεν με κάνει πιο χαρούμενη από το να ξυπνώ και να πίνω τον καφέ μου σε μια καθαρή κουζίνα.

Πάντα έτοιμοι για παρέα: Σίγουρα έχετε βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να υποδεχτείτε κόσμο στο σπίτι αναπάντεχα χωρίς αυτό να είναι ταχτοποιημένο. Ή μήπως σαν και εμένα, και εσείς τρέχετε να ταχτοποιήσετε το χώρο σας μέσα στα δέκα λεπτά πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας. Όταν διατηρούμε το σπίτι μας ταχτοποιημένο τότε μπορούμε να υποδεχτούμε καλεσμένους ανά πάσα στιγμή και να τους περιποιηθούμε και καλύτερα.

Φιλανθρωπία: Απαλλάσσοντας το σπίτι μας από την σαβούρα και δωρίζοντας αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε σε κοινωφελή ιδρύματα, βοηθάμε και κάποιον που έχει ανάγκη αλλά ταυτόχρονα επωφελείται και το σπίτι μας.

Περιβάλλον: Λιγότερα αντικείμενα= λιγότερη σαβούρα= λιγότερα σκουπίδια!

Βρίσκεις πάντα αυτό που θέλεις: Με το να έχουμε λιγότερα αντικείμενα στο σπίτι σημαίνει και να βρίσκουμε αυτό που ψάχνουμε πολύ πιο εύκολα άρα…

Οικονομία: … δεν θα χρειάζεται αγοράσουμε κάτι που έχουμε χάσει στο σπίτι. Έτσι εξοικονομείς χρήματα (πείτε μου πως δεν έχετε και εσείς τρεις αποφλοιωτές στο συρτάρι της κουζίνας σας…).

Γινόμαστε παραγωγικοί: Λειτουργώντας σε ένα ταχτοποιημένο περιβάλλον, είμαστε πιο παραγωγικοί και ανταποκρινόμαστε πιο εύκολα σε αυτά που πρέπει να κάνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Επίσης έτσι μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τον χρόνο μας. Δείτε και αλλά tips για αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου σας εδώ!

Αίσθηση επιτυχίας: Τέλος, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αίσθηση επιτυχίας που νιώθουμε όταν διαγράφουμε κάτι από την TO DO LIST μας. Όταν σκεφτείτε πως δεν έχετε όρεξη να ταχτοποιήσετε τον χώρο σας, θυμηθείτε την αίσθηση αυτή…

Αν σας άρεσαν τα πιο πάνω tips, τότε διαβάστε για τις Δέκα χρήσεις του πλυντηρίου πιάτων αλλά και τα tips για μια πετυχημένη μπουγάδα !



 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS