Οργανωσε την ζωη σου - δεκα πραγματα που μπορεις να κανεις σε δεκα λεπτα

Μας τυχαίνει καθημερινά. Μας έρχονται στο μυαλό όλα όσα έχουμε να κάνουμε μέσα στην ημέρα και μιας πιάνει πανικός. Πώς να προλάβουμε δουλειά , σπίτι,μαγείρεμα, παιδιά;

Μην αγχώνεστε. Με την σειρά από λίστες για πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε δέκα λεπτά, θα δείτε πως σιγά σιγά πολλά από αυτά που μας αγχώνουν θα ταχτοποιηθούν από μόνα τους και θα μπορείτε να διαχειριστείτε πιοαποτελεσματικά τον χρόνο σας.

Αρχίζουμε με δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσα σε δέκα λεπτά, για να ταχτοποιήσετε το σπίτι σας. Είτε αν ήδη εφαρμόζετε μια συγκεκριμένη ρουτίνα ως προς το καθάρισμα του σπιτιού, είτε αν απλά κάνετε ότι προλάβετε όταν βρείτε χρόνο, διαλέξτε κάτι από την πιο κάτω λίστα και βάλτε χρονόμετρο στο κινητό σας για δέκα λεπτά. Όλες οι δράσεις δεν χρειάζονται περισσότερο από δέκα λεπτά αλλά κάνουν μεγάλη διάφορα στο πως φαίνετε το σπίτι μας.




  1. Ταχτοποίησε ένα χώρο στο …. (συμπλήρωσε με το δωμάτιο της επιλογής σου)
  2. Ταχτοποίησε τις επιφάνειες στο …. (συμπλήρωσε με το δωμάτιο της επιλογής σου)
  3. Οργάνωσε το γραφείο σου στο σπίτι
  4. Ταχτοποίησε το ντουλαπάκι/ συρτάρι με τα φάρμακα
  5. Συγύρισε το συρτάρι «τα ρίχνω όλα μέσα»
  6. Πλύνε και φυλαξε τα πιάτα
  7. Αφιέρωσε δέκα λεπτά για να διπλώσεις τα ρούχα σου
  8. Βαλε πλυντήριο
  9. Στρώσε το κρεβάτι
  10. Καθάρισε όλους τους καθρέφτες του σπιτιού
Είναι σημαντικό να μην παρασυρθείτε, κάντε μόνο ένα από τα πιο πάνω και αφήστε τα υπόλοιπα για κάποια άλλη μέρα. Έτσι δεν θα φανεί σαν αγγαρεία αλλά ένα δημιουργικό διάλειμμα στην μέρα σας. 


Σε επόμενα άρθρα θα συμπληρώσω και άλλες μικρές εργασίες που μπορείτε να κάνετε μέσα σε δέκα λεπτά για να ταχτοποιήσετε όχι μόνο το σπίτι, αλλά τα οικονομικά, την δουλειά, και γενικά για να αρχίσει να μπαίνει η ζωή μας σε μια τάξη!



 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS